ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Όλγας Τυμπακιανάκη

Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Εκπαιδεύτηκα για ένα ακαδημαϊκό έτος Erasmus στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris V- Descartes στο Παρίσι στα κλινικά αντικείμενα της ψυχαναλυτικής ψυχοπαθολογίας, της ψυχοσωματικής και της ψυχολογίας της υγείας.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο ακολούθησα την ειδικότητα της Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας (MSc) στο University of East London.

Έλαβα την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου το 2014 από την Περιφέρεια Αττικής και είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Μετεκπαιδεύτηκα για ένα έτος στην κλινική ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στην Ιατρική Ψυχολογία, τη Διαχείριση του Στρες σε σχέση με την Υγεία και στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Όλγα Τυμπακιανάκη - Ψυχολόγος
Εργασιακή Εμπειρία
Τυμπακιανάκη Όλγα

Εργασιακή Εμπειρία

Έχω εργαστεί σε κλινικά πλαίσια ως εκπαιδευόμενη και εθελόντρια και απέκτησα σημαντική εμπειρία σε ψυχολογικές παρεμβάσεις σε νοσοκομειακό και κοινοτικό πλαίσιο, καθώς και την αποτελεσματική λειτουργία της διεπιστημονικής ομάδας. Συγκεκριμένα, έχω εργαστεί:
Εκπαίδευση
Τυμπακιανάκη Όλγα

Εκπαίδευση

Έχω εκπαιδευτεί και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο πλαίσιο του Πειραϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας της Εταιρείας Ψυχολογικής Υποστήριξης και Θεραπείας (ΕΨΥΘΕ), εκπαίδευση σύμφωνα με τις αρχές του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, πιστοποιημένη από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., εγκεκριμένη από την British Association for Counselling and Psychotherapy και την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής.

Η Συνθετική Ψυχοθεραπεία είναι προσέγγιση σύγχρονη και ενοποιητική, που αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές ανάγκες των θεραπευομένων, δίνει έμφαση στην εξατομίκευση της θεραπευτικής πρακτικής.

Η Θεωρητική Σύνθεση των προσεγγίσεων με βάση την οποία εργάζομαι ενσωματώνει τρεις προσεγγίσεις με ερευνητικά αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα, δηλαδή την Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική, την Ψυχοδυναμική και τη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία.

Στη θεραπευτική πράξη η Σύνθεση δίνει εργαλεία τόσο για την άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων  όσο και για τη βαθύτερη επεξεργασία και  κατανόηση των μοτίβων των σχέσεων και των βιωμάτων του θεραπευόμενου, η οποία συμβάλλει και στην αλλαγή της σκέψης, του συναισθήματος και της συμπεριφοράς του ατόμου.

Η Συνθετική προσέγγιση με εκφράζει ως θεραπεύτρια γιατί διευρύνει το σκεπτικό και τις επιλογές του ατόμου όπως στη θεραπεία του, έτσι και στη ζωή του.

Προσωπικά σκέφτομαι την εκπαίδευση ως μέρος της ζωής ώστε διαρκώς να ακολουθώ τις εξελίξεις στην κλινική πρακτική της ψυχολογίας και  της ψυχοθεραπείας αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Επισκεφτείτε με στο χώρο μου
Ελάτε να γνωριστούμε απο κοντά

Επισκεφτείτε με στο χώρο μου

 • Ώρες γραφείου
  Ώρες γραφείου

  Καθημερινά: 09:00 - 21:00
  Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

 • Διεύθυνση
  Διεύθυνση

  Ίριδος 3-5, Παλαιό Φάληρο
  Τ.Κ 17561, Αθήνα

 • Τηλέφωνα
  Τηλέφωνα

  Κιν.: 6951160164
  Τηλ.: 2130457214